ARCHÍVUM

15 dec · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Magány vagy kreativitás? – Ha gyermekünknek képzeletbeli barátja van

Kaptad már azon gyermeked, hogy beszélt valakihez, pedig egyedül volt a szobában? Esetleg a vacsoránál biztosítani kellett plusz egy helyet valakinek? Könnyen lehet, hogy csemetédnek képzeletbeli barátja van. Erről a jelenségről korábban a pszichológia azt gondolta, kizárólag a magányosság jele, ma azonban a kreatív gyermeki lélek képződményeként értelmezi. Vajon ez tényleg így van? Mi lehet …

OLVASS TOVÁBB

15 dec · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Plázában rohangálás helyett légy inkább újra gyerek!

Decemberben a felnőttek jókedvét sokszor beárnyékolja a rohanás, költekezés, az egymáson taposás a bevásárlóközpontban, a rengeteg főzés, sütés. A gyerekek viszont lubickolnak az ünnepi hangulatban és várják a csodát. Könnyű dolguk van, mert mindenben képesek meglátni a játékot, a varázslatot, a különlegeset. De miért ne tehetnénk így mi, felnőttek is?

OLVASS TOVÁBB

15 dec · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Komisz kölykök, kezdjetek el élni!

Vannak, akik nyomot hagytak az emberiség történelmében, hovatovább gyökeresen megváltoztatták, miközben a suliban mihasznának, butának, semmirekellőnek, naplopónak tartották őket. Családjukat, környezetüket, munkatársaikat kétségbe ejtették, halálra idegesítették, bosszantották, kilógtak a sorból. A kandalló mellett bóbiskoltak vagy céltalanul bóklásztak százfelé mielőtt rátaláltak a nekik rendelt útra vagy benyitottak a megfelelő ajtón.

OLVASS TOVÁBB

15 dec · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Te hogyan értelmezed a gyerek viselkedését?

Szeretünk együtt lenni azokkal, akik jó indulatot feltételeznek rólunk. A gyereknevelésben a szülő formálja a kapcsolatot azzal, hogyan értelmezi a gyerek szavait: ha rosszindulatot tulajdonít neki, idővel el fog mérgesedni a légkör.

OLVASS TOVÁBB

15 dec · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Biztosan velem van a baj, hogy nem sikerül jóban lenni a szüleimmel

Önmagunkról alkotott képünket, a világról szóló hitrendszereinket, valamint társas kapcsolatainkban való működésünk mikéntjét – személyiségünket, működésünk alapvető programjait – életünk első szakaszában szüleinkkel, gondozóinkkal való kapcsolataink határozzák meg. Ideális esetben „elég jó” szülőkkel sikerült életünk első éveiben „elég” (sem túl nagy, sem túl kicsi) önbizalomra szert tennünk, aminek segítségével képesek vagyunk megoldani akár súlyos problémákat …

OLVASS TOVÁBB

15 dec · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Iskolaszínházat karácsonyra

Önismeret és élő kapcsolat spontán, kacagással: Iskolaszínházi előadás az iskolai téthelyzetek fonákjáról és lelki hátteréről.

OLVASS TOVÁBB

14 dec · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Az ünnep azé, aki várja

Szabó T. Anna adventi kalendáriuma huszonnégy csodás versből áll: télről, ünnepről, készülődésről, angyalokról, sőt, gyógynövényről – és nem utolsó sorban a karácsonyról. A különösen gazdag lelkű költő alkotásaiból ötöt ajánlunk advent utolsó napjaira.

OLVASS TOVÁBB

14 dec · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Újévi tánckoncerttel zárul a Kodály-év

Különleges zenei csemege családok és gyerekek számára is.

OLVASS TOVÁBB

13 dec · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Luca-nap az észtekkel

December 16-án szombaton Luca-napi ajándékkészítő műhelyt és vásárt tartanak a Marczibányi téri Művelődési Központban. A kreatív alkotás közben a vendégek észt népmeséket hallhatnak magyarul, és észt téli népszokásokkal is ismerkedhetnek.

OLVASS TOVÁBB

13 dec · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Akik sportot űznek a szeretetből

A téli hónapokban csak a legelszántabbak választják a futást testmozgásképpen, akiket viszont a szenvedély fűt, azoknak a mínuszok nem jelentenek akadályt. Sőt, az egészségmegőrzésen kívül sokan megragadják a lehetőséget a jótékonyságra is: a Backpack Running és a CoffeeRUN csapata összefogott, és közösségi futás keretében élelmet és egy kis melegséget oszt a főváros hajléktalanjainak december 17-én, …

OLVASS TOVÁBB

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Bankkártyás fizetés

Szolgáltató: CIB Bank Zrt.
cib_logo_30px

Elfogadott kártyák:
kartyalogok_30px

Vásárlói tájékoztató | GY.I.K.

Kapcsolat

Felelős Szülők Iskolája Oktató és Szolgáltató Kft.
Székhely, számlázási cím: 1112 Budapest, Zólyomi út 47.
Iroda: 1023 Budapest, Frankel Leó utca 21-23., I. emelet 1.
Cégjegyzékszám: 01 09 966630
Adószám: 23461176-2-43

info@felelosszulokiskolaja.hu
+36 20 358 66 12