ARCHÍVUM

19 okt · webmaistro · Nincs hozzászólás

Hová lettél kamaszkorom? Célkeresztben a japán oktatás

A világ oktatási élvonalában (is) járó Japánnak sajátos kultúrája van, és a neveléssel illetve a tanítással-tanulással kapcsolatban is egyedi világnézet alakult ki. Irigyeljük ezért őket? Vagy inkább sajnáljuk?

OLVASS TOVÁBB

19 okt · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Büntetés? Jutalmazás? EGYIK SEM!

De akkor hogyan „fegyelmezzünk”? Bárki, aki próbált már büntetésekkel rávenni egy gyereket valamire, megtapasztalhatta, hogy a büntetés nem működik. Lehet, hogy a gyerek ott és akkor a kényszer hatására, félelemből, megteszi, azt, amit kérünk, de hosszútávon egyre rosszabb lesz a helyzet, és a kapcsolatunk tönkremegy. Plusz millió kutatás mutatja, mennyire káros hatással van a büntetés …

OLVASS TOVÁBB

19 okt · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Színes-szeles játékok őszre

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak… Na, de ez még nem ok arra, hogy bezárkózzunk a négy fal közé! Íme néhány klassz játék, ahol a szél nemhogy akadály, de egyenesen feltétel! Kedvenc színes pulcsik, széldzsekik bekészítve, esőkabát a táskában? Irány a szellő szárnyán! A Budapest.imami.hu cikke.

OLVASS TOVÁBB

19 okt · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Komolyzene és kamaszok? Kompatibilisek!

BREAKING NEWS! A Pannon Filharmonikusoknak sikerült a (szinte) lehetetlen: egy asztalhoz (najó, babzsákokra) ült a komolyzene és egy csomó kamasz, átbeszélgettek egy egész estét, eljutottak a csendtől a zenéig, sőt, még szelfi is készült. A #NoBabel című sorozatot ajánljuk mindenkinek, de főleg annak, akinek tizenévese van, mert a zenekar nem hashtagekbe csomagolt termékként kívánja rátukmálni …

OLVASS TOVÁBB

18 okt · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Gyereksakk és jóga, családi programok a Margón

70 új kötet bemutatkozása mellett számos gyermek- és ifjúsági program, illetve a fiataloknak szóló könyvekről szóló beszélgetés is lesz október 19-22. között a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár alkalmával, a Teslában. A rendezvény összes programja, a könyvvásárt is beleértve, ingyenes.

OLVASS TOVÁBB

18 okt · Király Eszter · Nincs hozzászólás

A mi jövőnk! Pályázat gyermekeknek és fiataloknak

Gyerekeknek szóló kreatív alkotópályázatot írtak ki, melynek célja, hogy a fiatalok felismerjék a jövő alakításáért való felelősségüket, lehetőségeiket és a bennük rejlő erőt. A rajzokat, írásokat, videókat november 5-ig lehet beküldeni, az alsós-felsős-középiskolás kategóriák dobogós pályázóit értékes nyeremények várják.

OLVASS TOVÁBB

17 okt · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Interaktív ’56-os diákverseny Budapest utcáin

Történelmi utazásra és interaktív tanulmányi versenyre jelentkezhetnek általános és középiskolai diákok, akik mobiltelefonjuk és az Időkapuk applikáció segítségével járhatják be október 23-tól az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbolikus helyszíneit Budapesten.

OLVASS TOVÁBB

17 okt · Király Eszter · Nincs hozzászólás

Újra rajzfilmek kavalkádja

Ki ne emlékezne a Magyar népmesék sorozat főcímdalára, amit esténként együtt fütyültünk a kismadárral, a Fürge rókalábak kezdetű rajzfilm slágerre, vagy az „MZ per X, MZ per X jelentkezz!” hívó mondatra? Még sok más kedves emlék juthat eszünkbe a több mint száz éves magyar animáció történetéből. November 3-5 között rendezik az 5. Országos Rajzfilmünnepet.

OLVASS TOVÁBB

17 okt · webmaistro · Nincs hozzászólás

Tanulás remek szórakozás

A szülőnek nagyon fontos szerepe van a babája agyának fejlesztésében. Mind az öt érzék egy-egy ajtó a baba agyának fejlesztéséhez. A csecsemő stimuláció segít javítani a baba figyelmét, memóriáját, kíváncsiságát, és az idegrendszer fejlődését. A hallható és a tapintható stimulációk az anyaméhben már elkezdődnek és a születés után is tartanak. A motoros készségeken túl az anya …

OLVASS TOVÁBB

17 okt · webmaistro · Nincs hozzászólás

A televízió hatása a gyerekekre

Szinte az első televíziók megjelenése óta foglalkoztatja a szakembereket, hogy ez a dobozba zárt médium milyen hatással van az ember, köztük a legfogékonyabb és sérülékenyebb korcsoportok, a gyerekek és fiatalok pszichoszociális fejlődésére – írja a csaladivilag.hu.

OLVASS TOVÁBB

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Bankkártyás fizetés

Szolgáltató: CIB Bank Zrt.
cib_logo_30px

Elfogadott kártyák:
kartyalogok_30px

Vásárlói tájékoztató | GY.I.K.

Kapcsolat

Felelős Szülők Iskolája Oktató és Szolgáltató Kft.
Székhely, számlázási cím: 1112 Budapest, Zólyomi út 47.
Iroda: 1023 Budapest, Frankel Leó utca 21-23., I. emelet 1.
Cégjegyzékszám: 01 09 966630
Adószám: 23461176-2-43

info@felelosszulokiskolaja.hu
+36 20 358 66 12