Édesszájú gyerekek, nagy nyári forróság? A válasz: epres-fehércsokis mousse-torta!

Édesszájú gyerekek, nagy nyári forróság? A válasz: epres-fehércsokis mousse-torta!

A rendkívüli Mom With Five blog szerzője, Barbara egy fantasztikusan finom, hűsítő finomság receptjét tárta sorstársai és a nagyközönség elé.

Nyarat várni a forró sütő előtt nem menő, ilyenkor jönnek jól a pikk-pakk elkészülő sütés nélküli hideg finomságok, mint például a krémesen lágy fehércsokis mousse torta, most szezonzáró eperrel.

Ahogy egyre inkább haladunk előre az időben, vagyis a nyárban, egyre kevesebbszer érzem, hogy hú, most nagyon szeretnék sütni valamit. A gyerekeim meg egyre gyakrabban érzik, hogy hú, most nagyon jól esne valami hűsítő finomság, de igazából sima finomsággal is megelégszenek, csak legyen már valami! Így aztán jönnek, sündörögnek, fűt-fát ígérnek, én meg törhetem a fejemet, hogy mivel kényeztessem őket, amikor épp kitikkadni készülnek a nappaliban egy meleg nyári napon.

A múltkor szerencséjük volt, amikor épp rákezdték a kunyerálást, mert épp nagybevásárlás után voltunk és a kamra dugig volt mindenfélével, szóval nem csak maradékokra támaszkodhattam a felhasználható alapanyagok tekintetében, így aztán rendesen megadhattam volna a módját a desszertalkotásnak. Ennek ellenére (vagy épp ezért?!… a bőség zavara) egy olyan egyszerű édességre esett a választásom, amelyet némi segítséggel még a lassan négy éves Legkiseb is meg tudna csinálni. De komolyan! Amúgy is nagy szakács és imád nekem segíteni. Mondjuk ezt a tevékenységét én inkább egy bombatámadáshoz hasonlítanám, de hát ízlések és pofonok…

A teljes cikkért és a receptért kattints IDE.

A kép forrása ITT.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapcsolat

Felelős Szülők Iskolája Oktató és Szolgáltató Kft.
Székhely, számlázási cím: 1112 Budapest, Zólyomi út 47.
Iroda: 1023 Budapest, Frankel Leó utca 21-23., I. emelet 1.
Cégjegyzékszám: 01 09 966630
Adószám: 23461176-2-43

info@felelosszulokiskolaja.hu
+36 20 358 66 12