II. Vakációváró fesztivál – GRUND 2013 április 17.

Ajánlók, Programajánlók, Szabadidő

Családi fesztivál és táborexpo

május 4. szombat 10-17h, Zöld Pardon (Bp. XI.ker, Lágymányosi öböl)

Alma együttes a Grund vakációváró fesztiválon

Hogy legyen egy JÓ NYARAD!

Mert hát milyen is egy jó vakáció? Vidám, színes, tartalmas és szórakoztató. Tábor, családi hotel, nyelvoktatás, sporttevékenységek – a lehetőségek száma évről-évre nő. Mégis milyen szempontok alapján válasszunk? Tanácsadás, szórakozás és minden ami egy jó családi szombathoz kell, 11 órától egy fergeteges ALMA koncerttel, utána bábműsorral, kézműves és sportprogramokkal, lovaglással és sok meglepetéssel várunk! Gyertek!

GRUND II. Vakációváró fesztiválÓ-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ….

Még bő két hónap az iskolapadban, de aztán kinyílik a nyár kapuja, és elkezdődik a vakációszezon! Amelyik szülő törte már a fejét azon, melyik és milyen nyári programokban vegyen részt szemefénye, hogy jó is legyen, hasznos is legyen, de legfőképpen megnyugtató helyen tudja a csemetét – az a szülő pontosan tudja, mennyire fontos, hogy a csillogó-villogó kínálatból felelősségteljesen választani milyen nehéz.

A Felelős Szülők Iskolája szeretne olyan nyári programkínálatot felsorakoztatni a szülők számára, amely óvódás és kisiskolás gyermekeik számára garantál minőségi, tartalmas szabadidő-eltöltést a nyári vakáció alatt. Kiváló pedagógusok, sportolók, készség és képességfejlesztő szakemberek segítenek a gyermekünk adottságaihoz tanfolyamot, tábort választani.

A Felelős Szülők Iskolája által immár második alkalommal megrendezésre kerülő Vakációváró fesztivál- Grund két esemény egy helyen , családi fesztivál és táborexpo, ahol az óvodások, kisiskolások és egész családjuk jól érezheti magát!

A legkisebbek és szüleiket Babaszoba várja, ahol a kényelmes pelenkázó és gyerekjátszó sarok mellett gyermekorvosok, gyógytornászok, védőnők, újszülött gyógyászok tanácsait kérheti ki a kisgyerekes szülők.

Az Elevenpark, Magyarország legnagyobb beltéri játszóterének felajánlásával a gyerekek mozgásfejlesztő és szórakoztató játékokkal játszhatnak a rendezvényen, tövig nyomhatják az Elevenpark Oldtimer tűzoltójának dudáját, önfeledten hancúrozhatnak a 16nm-es labdafürdős légvárban vagy épp a kistrambulinon.

Móra Olvasósarok és Kisvakond játszókuckóban számos ismert mesehős, színező,  Kisvakond fotófal, kézműves foglalkozások várják a fesztivál látogatóit Magyarország egyik legrégibb és legkedveltebb kiadója, a Móra kiadó szervezésében.

A Tropicarium nemcsak a tanévben izgalmas hely, hanem a nyáron egy új és egyedülálló tábor helyszíne is lesz, hisz az 5 napban, hétfőtől péntekig nemcsak az állatgondozók munkájába nyernek betekintést a gyerkőcök, de kedvükre játszhatnak a Csodák palotájában, úszhatnak a közeli uszoda medencéjében, mozizhatnak hűvös teremben, „betekinthetnek Amerikába” az Álomautó múzeumban,  és jelmezekbe bújt korabeli katonákká vagy várkisasszonyokká változhatnak a Nagytétényi Kastély múzeum pedagógiai kézművesfoglalkozásának köszönhetően. Napi háromszori étkezés, fiatal, a gyerekek nyelvén értő kísérők, izgalmas programok, garantált, értékes szórakozás. Várjuk a 6-12 éves gyerkőcöket nagy szeretettel!

A Tábor expo keretében mutatkozik be a Gipsz Alkotó Játszóház és partnerei, a British Council, a Budapest Bábszínház és az Ágas Bogas Kreatív Műhely, akik kreatív nyári táborokat hirdetnek Budapesten elsősorban a 6-10 éves korosztály részére. A nyári táborok célja, hogy a gyerekek élvezetesen és hasznosan töltsék a szünidőt addig, amíg szüleik dolgoznak.

A Szelidi-tó hazánk ötödik legnagyobb tava, természetvédelmi területen fekszik, kedvelt üdülőhely, de nem a tömeg jellemzi.  Strandjai homokosak, lassan mélyülő vízűek, jól beláthatóak és biztonságosak.  Szelidi-tavi lovas és kézműves táborainkat 13 éve szervezzük.  A Grundon ezeket a táborokat és iskolai csoportokat is fogadó táborhelyeinket szeretnénk bemutatni. Kézműves foglalkozásként kalocsai festéssel készülünk, népi művész oktatónk jelenlétében.

Élvezetes családi lovasprogramokról Vérteslovas gondoskodik, akik lovagoltatással és kézműves foglalkozással képviseltetik magukat az eseményen.

Vakációváró Bóbita Babrálda a GRUNDon! Ültesd el a gondolatvirágaidat egy saját készítésű kaspóba és díszítsd fel magad textil virágokkal, ékszerekkel és vidám fejfedőkkel! Süss velünk kenyéremberkéket és kedvenc könyvedhez alkoss ölelő könyvjelzőt! Játssz, alkoss, babrálj velünk!

Ingyenes Babaszoba , gyermekmegőrző a Micimackó Bébiszitter Szolgálat támogatásával valósul meg. Természetesen a fesztiválon lehetőséget biztosítunk a legkisebbek nyugodt ellátására,  pelenkázási lehetőséggel és szoptatásra alkalmas helyiséggel. Az MH Egészségügyi Központ Koraszülött Osztályának orvosai, konduktorai is rendelkezésre állnak szaktanácsadásukkal a szülők részére.

Csodacsiga Képességfejlesztő Játszóház “MESEBESZÉD” nyári táboraiba azokat az óvodásokat várják, akik szeretnek meséket olvasni, szüleik a hagyományos értékrend szerint nevelik őket. A Csodacsiga Varázstáboraiba a különleges – sérült – gyerekeket várjuk.  A GRUND Fesztivál ideje alatt szakembereink szívesen beszélgetnek a szülőkkel táborokról és az alábbi témákról a Csodacsigaház standjánál:

10.00-12-ig: 5 éves kori szűrések, iskola érettség, iskolaválasztás, nevelési problémákról dr. Szász-Bogdán Gyöngyvér klinikai gyerek szakpszichológus

11.45-13.45-ig Kolozsvári Mariann fejlesztőpedagógus iskola-előkészítőkről, nyári táborokkal kapcsolatban, tanulási nehézségekről

13.30-15.30-ig Lazsádi Réka logopédus, FST-trénerrel beszélgethetnek az érdeklődők. Sok gyermek figyelemzavaros, beszédértési problémái vannak, vagy megriadnak az erős hangokra. Ezen gondok hátterében a hallási figyelem problémája van.

15.00-17.00-ig Biczók Zsófia a konfliktuskezelés új módszeréről az Erőszakmentes kommunikációval kapcsolatban ad felvilágosítást.

A Lépjünk, hogy léphessenek Közhasznú Egyesület a központi idegrendszeri sérült gyermekeket és családjaikat támogatja. Fejlesztési lehetőségekről tájékoztatást, valamint sérült gyerekekkel kapcsolatos információkat kaphatnak az érdeklődők.

Igazán felelős szülői gondolkodás =  boldog és egészséges gyerek! –  vallják a Happy Summer Nyári Gyerektábor szervezői. Ajándékozd meg gyermeked egy életre szóló Happy Summer Nyári Gyerektáborral, ahol segítünk Neked a sikerélményt nyújtó sportág kiválasztásában. Tudd meg végre, melyek azok a sportágak, amelyekben elérheti gyermeked életének legjobb élményeit. Próbáljatok ki egy sor olyan mozgásformát, melyben örömét leli. Mi arra törekszünk, hogy megszerettessük velük a sportolás élményét, így meghatározható szerepe legyen egész életének. A  Happy Summer Nyári Gyerektáborok jóvoltából nyerjetek most a standunkon egész napos játszó- és kalandprakos családi belépőt, ahol szintén mozgásé lesz a főszerep.

Bemutatkoznak az óvódásoknak és kisiskolásoknak szervezett Kids Club nyelvi napközis táborok is. Kids Club nyári napközis táboraink a szünidő egyik legizgalmasabb színfoltjainak számítanak az ovis és iskolás gyerekek számára egyaránt!  A szülőnek megnyugtató érzés, hogy gyermeke biztonságban van, hasznosan tölti a szabadidejét és kiválóan érzi magát, amíg ő dolgozik. A gyerekek számára pedig a tábor minden pillanata élményt jelent. Vidám játékok és feladatok segítségével fejlesztik szókincsüket, nyelvtudásukat, kézügyességüket, miközben remek a hangulat és nagyszerűen érzik magukat. A gyerekek a nálunk töltött napok alatt több különböző tábortípusban vehetnek részt. „All inclusive” táborainkban a nyelvi foglalkozásokat kiegészítik kézműves- és sportfoglalkozások, valamint játékos vetélkedők is.

Öko és bio termékek vására – meghívásunkra néhány kiállító olyan saját pl. gyógynövényekből készített termékeket mutatnak be és árusítanak, amely a családok , gyerekek számára valamely különleges értékkel bírnak;pl. levendula szörp, mentás-olivás szappan, stb

Az első alkalommal szervezett Grundra, közel 2000 látogató érkezett, az idei programra közel 4000 látogatót várunk, ezért esett a helyszínválasztás a nagyrészt fedett, árnyékos, babakocsival és kocsival is könnyen megközelíthető, kellemes zöld környezetben kialakított helyszínre, a Zöld pardonra.

11 óráról fergeteges ALMA koncert!

Mazsola és a Tádé bábelőadás, kalandpark, játékos kincskereső vetélkedők, tombola

Állatsimogató, ugráló vár, képesség és készségfejlesztő játékok 2-10 éves korig

Tábor expo; lovas-, úszó-, foci-, kosár- , mese-, sakk-, zene-, természetjáró programok, főként napközis táborok 4-10 éves gyerekeknek, akár családdal is

Nyaral a család! – okosságok a bőrgyógyász, gyermekorvos, pszichológus, pedagógus szemével

Babaszoba – pelenkázó, tanácsadó és babajátszó 2 éves korig

Kézműves portékák, bio-öko termékek vására

www.felelosszulokiskolaja.hu

www.jegy.hu

facebook : itt

youtube csatorna: http://www.youtube.com/user/FelelosSzulok

Grund referencia film: http://www.youtube.com/watch?v=MhDo13lNLYo

kapcsolat: monilisa@felelosszulokiskolaja.hu, 06/205838852Reneszánszkori várjátékok a nagyvázsonyi Kinizsi várban

július 1. és augusztus 21. között , egész nyáron napi két alkalommal, 11 és 15 órakor

sususLovaggá ütés, apród választás, de talán még asszonyrablás is lesz a közkedvelt nagyvázsonyi várjátékokon.  A kosztümös közel egy órás bemutató a család minden tagja számára élvezetesen és sajátos humorral mutatja be Kinizsi történetét, azon kor jellegzetességeit. A lovas íjászbemutató, fegyverbemutató, a malonkövön, mint tálcán kínált bor és a játékmester  – Kőrösi Csaba Petőfi-díjas színész,r endező – ékes szavai egy szerethető kalandozásra csábítanak a „legerősebb „ magyar várába, Nagyvázsonyba. A várjátékot követően a toronylátogatás, a várnyomda, néprajzi múzeum, de a Történelmünk nagyjai kiállítás is várja az érdeklődőket.

Július elsejétől egész nyáron minden nap két alkalommal is várja a látogatókat a híres nagyvázsonyi Reneszánszkori várjátékok, melynek ceremóniamestere és rendezője a veszprémi Petőfi színház kiváló színművésze, Kőrösi Csaba. Balassi versekkel, a balatoni bor és a szép asszonyok dicséretével stilizált korhű ruhákban való várjátékkal várjuk a látogatókat minden nap 11 és 15 órakor – mondta el Mekler Norbert várkapitány.  „Kinizsi malomkövén tálalt borok, lovas és fegyverbemutató is tartozik a különlegesen összeállított programhoz, melyben irodalom, történelem egyaránt találkozik – foglalja össze a nagyvázsonyi Kinizsi várban 21. évada játszó és rendező Kőrösi Csaba. A várjátékokon talán a legnagyobb sikert Parrag Ákos, a Nemzeti Vágtán is sikeres lovas bemutatója tudhatja magáénak.

„Két hete gyakorlunk már, örömömre az új gárda, hat új lovag a helybeliek közül került kiválasztásra. Ismét nagyvázsonyi és vázsony környéki bajvívóink vannak. Jómagam játékmesterként, ceremóniamesterként adok keretet a közel háromnegyedórás előadásnak. A várjáték tulajdonképpen egy rendhagyó történelem óra, verssel, bajvívással. A tavalyi sikerek alapján a gyerekeknek – sőt a felnőtteknek is – interaktív játékot és az előadás után csatacsillag-dobást, íjászkodást  is  szervezünk. A tavalyi program a vár legendáival, történetével bővült ki.  Jómagam verselek, Balassi Bálint Katona énekét, Tóth Árpád Holdkóros apród történetét adom elő.” – fogalmaz Kőrösi Csaba, rendező.

Bemutatjuk a pallost, azaz a kétkezes kardot, ami Kinizsi sírjában is megtalálható volt. Láthatnak csatacsillagot, hajító bárdot, lándzsát, dárdát, azaz kelevézt és a legutolsóként a szablyát, amit őseink honosították meg hazánkban. A nézők körében a legnépszerűbb természetesen az íjászat, amit bárki kipróbálhat az előadás után. A lovagi tornát a legkisebbek is élvezik, de alapvetően már iskoláskorú gyerekek értik és rajonganak érte igazán. A lovagi tornához hozzátartozik az interaktív játék is.

Az előadást július 1.-augusztus 20. között minden nap megrendezik, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Alkalmanként hozzávetőleg 150 fő tudja megtekinteni a várjátékot és az előadás után a gyerekek kipróbálhatják az íjászatot, póni lovaglást, érmeverést, csatacsillag dobást is szülői felügyelettel.

Jegyek ára: múzeum belépő:  1100ft /gyerek,1450Ft/felnőtt  vagy 5100Ft/család (2 felnőtt és 3 gyerek) (A jegy 3 múzeumba jogosít belépésre; vár, postamúzeum és néprajzi múzeum)

Kiegészítő jegy a várjátékra:  600ft/gyerek, 900ft/felnőtt

A várjáték kizárólag a hagyományos belépő és a várjáték jeggyel együtt látogatható.

Azoknak a családoknak, gyerekeknek, akik szeretnének egy pár napra egy szerethető időutazáson részt venni, javasoljuk a július 29-31. között megrendezésre kerülő Kinizsi Napokat, amikor is három napig megelevenedik a reneszánsz kor Nagyvázsonyban, zenével, tánccal, mesterségek utcájával és számtalan gyerekprogrammal együtt.

esemény: https://www.facebook.com/events/1129619223727133/

kedvcsináló film: https://www.youtube.com/watch?v=r-bFkJ72ivM

www.kinizsivar.hu

információ: 06/88/264-786, info@kinizsivar.hu, www.kinizsivar.hu

Kedvenc blogjainkMinden jog fenntartva © 2016 Felelős Szülők Iskolája Kft. • Kapcsolat: info@felelosszulokiskolaja.hu