Miért NE KIABÁLJ a gyerekkel? – Vida Ágnes, pszichológus előadása

2017. február 23. 18:00-19:30

 

Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

 

Vida Ági, babapszichológus, a népszerű kismamablog.hu szerzője, online marketing szakértő. Rendszeresen publikál szaklapokban (Anyák Lapja, Babapatika), hívják a televízióba (RTL Klub, M1, TV2). A Kismamablogot 2007. augusztusában indította el, azóta évente mintegy 2 millió egyedi látogató olvassa írásait Magyarországról és külföldről egyaránt. Blogja 2011-ben, a HVG Goldenblog szavazásán elnyerte a legjobb szakértői blog címet, Anyapszichológia című könyve pedig 2014-ben az Év Ismeretterjesztő Könyve lett.

“Alapvető szemléletmódom minden problémával kapcsolatban, hogy mielőtt cselekednénk, a mások által javasolt bevált módszereket alkalmaznánk, gondolkodjunk el. Ismerjük meg a gyereket! Ismerjük meg a probléma gyökerét! Ismerjük meg a helyzetet! Csak azután cselekedjünk. Nincsenek kész receptek, amik mindenkinél működnek, mindig a gyerek természetének és a körülményeknek az ismeretében szabad csak bármilyen nevelési módszert bevetni.” – vallja Vida Ági, babapszichológus

 

AZ ELŐADÁSRÓL

Gyakorlati példákkal, élethelyzetekkel teli interaktív előadást hoz nekünk, melyben szó esik érzelmekről, fejlődési szakaszokról. Egy biztos, más szemlélettel, más látásmóddal fogunk az előadás után hazatérni és remélhetőleg nem csak a tízig számolás módszere fog minket türelemre, szelíd szóra és akár eltérő nevelési utakra terelni.

Miért nem hallgat rád a gyermeked és mit lehet ilyenkor tenni? Ebben az előadásban rámutat azokra a tényezőkre, amik miatt nem figyel a szüleire a gyermek és ami miatt elkezdi megemelni a hangját a szülő.

  • Miért tiszteletlen a gyermeked? Hogyan érd el, hogy hiteles legyél a gyermeked szemében? Hogyan alakíts ki kölcsönös tiszteletet?
  • Hogyan tanítsuk meg a gyermeknek a következményeket büntetés nélkül pozitív módszerekkel?
  • Mit tegyél, ha nem együttműködő a gyermeked?
  • És mi a teendő akkor, ha szándékosan pont az ellenkezőjét csinálja annak, amit kérsz? Mi okozza ezt? Mit lehet tenni?
  • Miért viselkedik rosszul a gyermeked? Hogyan segíts neki megérteni, mit csinált helytelenül, min kéne változtatnia? Hogyan tereld más irányba a helytelen viselkedést?
  • Mit kell tudnia a gyermekednek a türelemről és milyen módon tudod őt türelemre tanítani?

Ezekre a kérdésekre ad választ interaktív előadásban.

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Érdeklődés, további információ:  az elmeny@felelosszulokiskolaja.hu e-mail címen vagy a  06/20 358 66 12-es telefonszámon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Bankkártyás fizetés

Szolgáltató: CIB Bank Zrt.
cib_logo_30px

Elfogadott kártyák:
kartyalogok_30px

Vásárlói tájékoztató | GY.I.K.