A biológiai sokféleség nemzetközi napja

A biológiai sokféleség nemzetközi napja

Megszámlálhatatlan fajta különböző növény és állat él a Földön. Május 22-én, a biológiai sokféleség nemzetközi napján a világunkban tapasztalható változatosságot ünnepeljük: rájöhetünk, miért is olyan fontos ez, és azt is megtudhatjuk, mit tehetünk, hogy egyes fajokat megvédjünk a  kipusztulástól. Csodáld velünk a sokszínűséget a Da Vinci Learning csatornán!

A biodiverzitás napján figyelmünk környezetünkre, a természet ezer arcára irányul. Ritka és különleges állatok, növények felfedezése igazán nagy élményt jelent, de megfigyelhetjük azt is, miért válogathatunk tíz-húszféle alma közül a piacon, hányféle hal él egy kis tóban is akár. E felfedezések során azon is elgondolkodhatunk, hogy a különbözés az emberek világában is végtelen gazdagság, gyönyörű sokféleség forrása lehet, nem pedig az ellenségeskedés kútfeje – így talán könnyebben rácsodálkozhatunk egymásra is.

 

A biológiai sokféleség megőrzése mára létkérdéssé vált: manapság naponta 50 faj hal ki a Földön, melynek beláthatatlan természeti, élelmiszer-ellátási és egyéb következményei lehetnek. Az elfogadás mellett a megőrzés felelőssége is a miénk tehát.

 

A Da Vinci Learning érdekfeszítő műsorai nem csupán az élővilágra és annak védelmére, de saját magunk értékességére is rámutathatnak. Az Utolsó pillantás című műsorban Stephen Fry műsorvezető a kihalófélben lévő állatok nyomába indul: használd ki az alkalmat, hogy találkozhass e különleges lényekkel! Kapcsolj a DVL-re május 22-én!

 

Program:

17.30 Egyszer volt… a Föld – Állat és növényvilág

18.00 Utolsó pillantás – Amazonasi manátusz

19.00 Utolsó pillantás – Szélesszájú orrszarvú

20.00 Utolsó pillantás – Véznaujjú maki

21.00 Utolsó pillantás – Komodói varánusz

22.00 Utolsó pillantás – Kakapó

23.00 Utolsó pillantás – Kék bálna

 

(A kép forrása itt.)

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapcsolat

Felelős Szülők Iskolája Oktató és Szolgáltató Kft.
Székhely, számlázási cím: 1112 Budapest, Zólyomi út 47.
Iroda: 1023 Budapest, Frankel Leó utca 21-23., I. emelet 1.
Cégjegyzékszám: 01 09 966630
Adószám: 23461176-2-43

info@felelosszulokiskolaja.hu
+36 20 358 66 12