Afrika Nap

Afrika Nap

Május 25-én alapították az Afrikai Egységszervezetet. Ismerd meg ezt a csodálatos földrészt, mely a második legnagyobb a Földön, és ahol több mint egymilliárd ember él, sokezer nyelvet beszélve. Tudd meg, miért kell figyelni a vízfogyasztásra, fedezd fel a sivatagokat és a kontinensen élő érdekes álatokat, elefántokat, gorillákat, madarakat. Ünnepeld velünk Afrikát a Da Vinci Learning csatornán!

„Párduc, oroszlán, gorilla, makákó,

bambusznád, majomkenyérfa, kókuszdió,

szavannák, fekete nők, óóó Afrika!”

 

Ha azt gondolnánk, hogy a KFT együttesnek sikerült Afrika jellegzetességeit és természeti gyöngyszemeit egyetlen – bár zseniális – dalszövegbe sűríteni, alaposat tévedünk. Az állat- és növényvilág legegzotikusabb fajait, lélegzetelállító tájakat és a természethez legközelebb élő emberi közösségeket találjuk itt, melyek felfedezésre várnak és figyelemre méltóak. A varázslatos élővilággal való ismerkedés során azonban arra is rájöhetünk, hogy bizony bőven akad tennivaló is a fekete földrészen.

 

This time for Africa – Ezúttal Afrikáért, énekli Shakira a világhírű slágerében, mely a 2010-es dél-afrikai labdarúgó világbajnokság himnusza lett. A közelmúltban egyre nagyobb figyelem irányul az „emberiség bölcsőjére”, hiszen közös társadalmi problémáink legégetőbben Afrika kontinensét sebzik. 1963 óta minden nemzet Afrikát ünnepli május 25-én: ez a nap jó alkalom arra, hogy a földrész természeti világán túl sürgető szükségeit, társadalmi jelenségeit is megismerjük.

 

A Da Vinci Learning csatorna műsora Afrika Napján:

18.45 Marvi Hammer – Sivatagból oázisba

19.15 Egyszer volt… a Föld – Sahel

19.45 A nők felemelkedése – Forradalom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapcsolat

Felelős Szülők Iskolája Oktató és Szolgáltató Kft.
Székhely, számlázási cím: 1112 Budapest, Zólyomi út 47.
Iroda: 1023 Budapest, Frankel Leó utca 21-23., I. emelet 1.
Cégjegyzékszám: 01 09 966630
Adószám: 23461176-2-43

info@felelosszulokiskolaja.hu
+36 20 358 66 12