Milyen nehézségekkel találkoznak az édesanyák a szoptatás során?

Milyen nehézségekkel találkoznak az édesanyák a szoptatás során?

Az első 1000 nap külső környezeti hatásai, azon belül is várandósság alatt a kismama táplálkozása, majd a baba helyes táplálása soha vissza nem térő alkalom, hiszen ekkor alapozhatjuk meg kisbabánk hosszútávú egészségét. Ennek ismeretében a legtöbb kismama már a terhesség során elhatározza, hogy szoptatni fogja a kisbabáját, hiszen az anyatej a legtermészetesebb és legjobb a babának. Előfordul azonban, hogy a természetessége ellenére a szoptatás egyáltalán nem megy könnyen, sőt! 

szoptatásA szoptatásnak rengeteg jótékony hatása van a baba fejlődése, egészsége, bélflórájának és immunrendszerének fejlődése szempontjából, valamint segíti a kötődés kialakulását az édesanya és gyermeke között. De számos nehézséggel találkozhat az újdonsült anyuka.

Nem mindenkinek megy a szoptatás – milyen nehézségek adódhatnak?

A legtöbb kismama úgy képzeli el a szoptatást, hogy a világ legtermészetesebb dolga lesz, hogy szépen, nyugodtan mellre teszi újszülöttjét, ő pedig azonnal ügyesen szopni kezd. Sajnos azonban ez nagyon gyakran nem így történik. Az anya nem tudja, hogyan is kellene mellre tenni a picit, a babának nem jó a technikája; hiába a folyamatos szoptatás, nincs elég tej; a mellbimbók fájnak, kisebesednek; a baba éhes, sír; az édesanya görcsössé, stresszessé válik, ami a tej mennyiségének további csökkenéséhez, esetleg teljes elapadásához vezethet. Gyakori gond még a mellgyulladás is, amely fokozza az anya fájdalmát, még tovább rontva ezzel a helyzetet.
A teljes cikk az elso1000nap.hu oldalán, ezen a linken olvasható.

A kép forrása itt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapcsolat

Felelős Szülők Iskolája Oktató és Szolgáltató Kft.
Székhely, számlázási cím: 1112 Budapest, Zólyomi út 47.
Iroda: 1023 Budapest, Frankel Leó utca 21-23., I. emelet 1.
Cégjegyzékszám: 01 09 966630
Adószám: 23461176-2-43

info@felelosszulokiskolaja.hu
+36 20 358 66 12