shutterstock_354284006
Az elmúlt napok fagyos,hideg időjárásának köszönhetően január 22-én megnyitja kapuit az Agárdi Popstrand Jégpálya, ahol biztonságosan hódolhatunk téli szenvedélyünknek. Talán idén az egyetlen alkalom, amikor természetes környezetben, a már megszokott dallamos zenék , forró tea és pogácsa társaságában látjuk és élvezhetjük ki a Velencei tó eme adottságát, a természetes jeget, mely már több mint 10 centiméter vastagságú. Aki nem tud ellátogatni Agárdra, azokat a Jégpályák Éjszakája elnevezésű programkínálat csalogatja a jégre, mely kezdeményezéshez több tucat helyszín csatlakozott. Elő a korcsolyákat, kesztyűket és vidám, színes meleg sálakat, sapkákat és irány a jó levegő és a téli sport, csúszás a jégen! 
Szombaton tartják a Jégpályák Éjszakája elnevezésű programot, amelyhez 43 helyszín csatlakozott, és a rendes nyitvatartási időn túl várják a vendégeket ingyenesen, jelentős kedvezményekkel, vagy külön programokkal. Ennek apropóján összegyűjtöttük a legjobb fővárosi korcsolyapályákat.
Városligeti műjégpálya – hagyomány és hangulatImpozáns környezetben, egyedülálló hangulatban lehet korcsolyázni Budapest legnagyobb jegén, több mint 15 ezer négyzetméteren. Az évekig tartó felújítás során megszépült pálya és épületegyüttes a Hősök tere mellett található, így könnyen megközelíthető. A turisták által is kedvelt Műjég a hét szinte minden napján reggel 9 és délután 1, valamint délután 5 és este 9 között tart nyitva (pénteken és vasárnap csak 8-ig). A jegyárak nem változtak a tavalyihoz képest, főidőszakban a felnőttek 2000, a diákok 1500 forintért látogathatják a pályát. A hét első két napja ráadásul mindig kedvezményes, ekkor a diákjegy 800 forintba, a felnőtt jegy 1000 forintba kerül. A 6 évnél fiatalabbak számára pedig ingyenes a belépés.A Műjég főleg az ügyesebb, rutinosabb korcsolyázók körében népszerű, de a kezdőknek is érdemes betérni, hiszen oktatást is tartanak. Akinek pedig nincs saját korcsolyája, nagyjából ezer pár közül választhat és kölcsönözhet. A kiszolgálóhelyiségekben meleg teával és többféle harapnivalóval lehet feltöltődni két korcsolyázás között.

Bálna – Siklás a Duna partján

Február végéig várja a város legszebb panorámájú szabadtéri műjégpályája a korcsolyázni vágyókat a Fővám téren. A 450 négyzetméteres területet bárki időkorlátozás nélkül ingyenesen használhatja. Pénteken és szombaton reggel 10 és este 10 között, a hét többi napján 10-től este 8-ig van nyitva a pálya, ahol óránként 600 forintért lehet felszerelést bérelni. A Duna és a Bálna közelsége miatt különleges atmoszférájú pályán főleg hétvégén lehet zsúfoltságra számítani.

Szombaton, a Jégpályák Éjszakáján a belépés feltétele egy farsangi jelmez vagy maszk viselése.

Arena Plaza Jégterasz – nyüzsgés egész nap

A kedvelt bevásárlóközpont mellett üzemelő, mintegy 1200 négyzetméteres, palánkos jégpályán hétköznap este 9-ig, hétvégén pedig 11-ig várják azokat, akik a bevásárlás vagy a mozizás után korcsolyázással szeretnének kikapcsolódni. Folytatódik a kori-suli: eddig már több tízezer gyerek sajátította el a sportág alapjait, és erre idén is lehetőség nyílik, a lépéseket és a mozgáskoordinációt szakképzett oktatók tanítják. A péntek és szombat este a nagyobbaké, a jégdiszkóban a legjobb bulizenékre lehet siklani. Hétköznap a felnőtt jegy 1200, a gyerek 900 forintba kerül, hétvégén pedig 1500 és 1200 forintért lehet belépőt váltani, de családi jegy is kapható. A korisokat fűtött öltöző és melegedő is várja, ahol korcsolyát kölcsönözni, szekrényt bérelni, enni-inni is lehet.

Óbuda – családbarát jégpályák

A hagyományoknak megfelelően idén is felállították az óbudai Városháza mellett a jégpályát, amely január végéig a hét minden napján, reggel 8 és este 10 között tart nyitva, és ingyenesen használható. Hetente két alkalommal oktatást is szerveznek az érdeklődőknek. A felnőttek 600, a gyermekek 400 forintért bérelhetnek korcsolyát. A pályára a családias hangulat a jellemző, és nagy pozitívum, hogy gyakran takarítják, így mindig kellemesen korcsolyázható. Aki pedig elfáradt a jégen siklásban, egy melegedő sátorban pihenhet.

A III. kerületiek a Csobánka téren is korcsolyázhatnak ingyenesen, ez a pálya két órával korábban, este 8-kor zár.

Újpest – korizás csak kesztyűben

A Városháza melletti jégpálya január 31-ig üzemel, és idén is ingyenesen használható. Hétköznap 9 és délután 2 óra között a kerületi ovisoké és iskolásoké a pálya, majd a jégfelújítást követően 3 órától mindenki kedvére csúszkálhat. Hétvégén reggel 9 és este 8 között tart nyitva. Korcsolyacipő bérelhető, de kesztyű nélkül senki se merészkedjen a jégre, ugyanis ennek használata kötelező.

Zugló – kultúra és sport

Február 28-ig várja a korcsolyázókat a Bosnyák téren, a templom mellett. Az ingyenes pálya hétköznap este 7-ig, hétvégén pedig reggel 8-tól este 8-ig üzemel. Tanítási napokon egészen 3-ig a kerületi iskolások használhatják, utána veheti birtokba a nagyközönség. Vasárnaponként délután kulturális programok is színesítik a szórakozást.

Budai jégpálya – a legtovább nyitva

A 15×30 méteres pálya a Széna térnél, a Jégkert szabadidőparkban található. Fedett, így a szokásos időszaknál tovább, egészen tavaszig látogatható. A pálya reggel 7-től éjfélig nyitva tart, de jégkorongozók és iskolások is használják, így a közönség általában a délelőtti és a kora délutáni órákban léphet a jégre. A gyermekjegy 990 forintba, a diákok belépője 1200 forintba kerül, a felnőttek pedig 1400 forintért húzhatnak korcsolyát. Családi és nagycsaládos jegy is váltható.

(csalad.hu, agardipopstrand.hu )