NYÁRI ME-SE-KŐ KALANDTÁBOROK

NYÁRI ME-SE-KŐ KALANDTÁBOROK

mesekotaborokÉlményt a gyereknek! – mi más lehetne a mottója egy kis létszámú napközis rendszerű tábornak.  A ME-SE-KŐ Kalandtáborok sikerének titka az alapos és részletes tábori program kidolgozásában, a játékosan a tematikába szőtt szakmai módszerekben – drámapedagógia, művészetterápia , stb . – és nagyon hangsúlyosan a szakmai csapatban, a táborvezetők személyiségében rejlik – fogalmaz egy anyuka, aki évek óta legalább egy turnusra befizeti gyermekét a táborba. A táborban óvodai-, iskolai- és fejlesztőpedagógusok, szakemberek, mentálhigiénés szakemberek, terapeuták, oktatók, pszichológusok, élmény- és kalandtrénerek dolgoznak. Az ő munkájukat a központ önkéntes tinédzserek és pedagógiai képzésben lévő fiatalok segítik.

A kis létszámú – általában 10fő körül létszámmal működő – táborokban kiemelt szerepet kap a mentálhigiénés (lelki egészséget segítő ) preventív terület:

Minden évben „elrejtünk” a táborainkban valamilyen mentálhigiénés tematikát is, ami végigkíséri az összes tábort. Ezáltal a gyerekek olyan egyedi élményekkel távoznak, ami a boldogság megélését és az önelfogadást egyénileg is megélik. Idén kiemelt helyen kezeljük:

 1. Érzelmi intelligencia és alkotó művészetek
 2. A családon belüli elárvultság érzéseit és a „közösségekben” megélt izolációt
 3. A „régi korok” értékeinek felelevenítését

Részletes programajánlónk:

Először a táborok kalandos és szimbolikus bemutatkozóját fogja látni, lejjebb pedig a táborok és jelentkezés részleteit! Kérjük, olvassa el figyelmesen és közben „váljon újra gyermekké egy kis időre”!

0.HÉT: Június 15.-17.-ig: „GYERMEK-Ó-KORI HŐSBIRODALMA” (iskolásoknak)

Tábornyitó és témavezető dalunk: Pierrot: A hős

Háromnapos nyárindító táborunkkal olyan élménypedagógiás kalandba lesz részük a fiataloknak, amivel felszabadítjuk bennük mindazt, ami tanév közben felgyülemlett. Különleges módszert alkalmazva gyorsan helyére lehet billenteni az iskolai stresszektől az egyensúlyt! Utána megkeressük közösen azt a „belső ó-kori hőst” a személyiségében, ami szerethető, segíthető, hőstettekre képes és igazi birodalmi hőssé változtatjuk sikerélményhez juttatva! „Értékköveket” lefektetjük a birodalmi alapkő letételénél! Közösségi tréninget alkalmazunk, amiben olyan kompetenciákat fejlesztünk, amelyre szükség van a közösségekben való helytálláshoz (én védelem, önvédelem, csapatmunka, probléma kezelés, empátia, kommunikáció, stressz kezelés). Tematikailag az Ókort, a hősöket és a birodalmakat is felhasználjuk a történelmünkből, majd a végén jövőképet és saját családi címert is alkotunk! Strandolást és egy kirándulást is beiktatunk!Kalandra fel!

 1. HÉT: Június 20.-24. „ A VÉN TENGERÉSZ RAJZBIRODALMA” (óvis, sulis)

Tábornyitó és témavezető dalunk: Pierrot: A vén tengerész

A birodalmunkat megnyitjuk az alkotás és a rajzolás előtt! A „vén tengerész” birodalma sok bölcsességet, lehetőséget, alkotást, veszteséget, partra szállást és lenyugvó „dalokat” fog tartalmazni. Régi értékeket megjelenítünk. Alkotni jó, de ha nem tesszük hozzá a lelki tartalmak feldolgozását a művészethez, akkor pusztán alkotássá válik és nem épül be a személyiségfejlődésbe! Az érzelmi intelligencia ideális fejlesztése egy kombinált módszer alkalmazásával sikeresebb! Olyan ceruzák, festékek, technikák, anyagok, eszközök várják az alkotni és rajzolni szerető fiatalokat, amik megnyitják a jobb agyféltekei készségeket és a fantázia mély tengeréből felhozzák azokat a „gyöngyszemeket”, amikből alkotni és rajzolni fogunk. Táborunkba érkeznek majd olyan grafikai, technikai és rajzoktatók, akik segítik a technikai tanulmány elmélyülését is. A vén tengerész birodalmában közben nagy hajóról leszállva betekintést nyerhetünk a gyerekek lelki életébe, a  „felkelő napba, ahol ráláthatunk a messzi fényekre, megismerkedünk a belsőnk vén tengerészével”, aki már megjárta a tengeri hajóutat  és bölcs tanácsokkal fog bennünket ellátni. Közben ajkunkon „nóta szól és szívünk dalai lángra gyúlnak”.

 1. HÉT: Június 27.- Július 1.: „SZÍNPADI FORGATAG: CAROUSEL BIRODALMA”

(iskolásoknak) Tábornyitó és témavezető dalunk: Pierrot: Carousel

Carousel birodalma elrepít minket egy olyan színpadi forgatagba, ahol a fiatalokkal „felülünk egy olyan körhintára”, amely körberepít minket a színházak, színpadok, színjáték, színészek, dráma, komikum, humor, táncok és érdekes jelmezek birodalmába. Minden, ami a színészi birodalom és hivatás része, az a mi hetünk szereplője. Várjuk azokat a fiatalokat, akik nem riadnak ettől vissza és kifejezetten kedvelik a színpadi dolgokat. Természetesen egy-egy gyerek lehet színházi rendező is. Megalkotjuk Carousel színházát, a többit a gyerekekkel hozzuk létre biztosítva számukra minden olyan eszközt és élményt, amiben mindenki megtalálhatja majd azt, hogy a színházi forgatagban melyik az ő világa. Szerepcserés helyzetek és a jelmezek segítik majd azt is a személyiségfejlődésben, hogy az empátia, az érzelmi intelligencia, a kommunikáció, a humor, a problémamegoldás fejlődjön, miközben megélhetnek olyan szerepköröket, amikben a hétköznapokban nem boldogulnak.

 1. HÉT: Július 4.-8.: „KALÓZMESÉK ÉS A TORONY BIRODALMA”

(óvodások, 1.-2. osztályosok) Tábornyitó és témavezető dalunk: Pierrot: A torony

Ez lesz az a birodalom, ahol megjelennek azok a kalózok, akik csak a hatalmat akarják, megfosztanak bennünket a nyugalomtól, hadüzenettel, fegyverrel megpróbálják a békét és a nyugalmat megszüntetni körülöttünk és félelmet keltenek. Ezen a héten „új birodalmi hősöket” fogunk kiképezni, akik „képesek lesznek bezárni a birodalmi ajtókat”  és a legnagyobb vihar közepén „csendet teremteni és a birodalmi toronyban visszaállítani a gondtalanságot és a békét”! Megtaláljuk közösen azt az egy utat, amin keresztül elérjük, hogy „béke legyen a toronyban”. Igazi történelmi kalózos mesetábor, amelyben különleges dolgok történnek majd. Saját félelmeikkel és szorongásaikkal is megküzdünk és megalkotjuk a belső tornyot, ahol békére lelhetnek!

 1. HÉT: Július 11.-15.: „UTAZÁS A MÉDIA-DIMENZIÓK BIRODALMÁBA”

(iskolások 3.-4. és 5.-6. osztály)  Tábornyitó és témavezető dalunk: Pierrot: Eltelt néhány év

A „média birodalomnak” ma minden szakmára vannak kihatásai. Elengedhetetlen a fiatalok képzése ezeken a területeken. Ezen a héten a média (televízió, rádió, sajtó és online felületek), a fotózás és a legós alkotások kapnak kiemelt figyelmet. Interaktív oktatás, gyakorlatorientált megtapasztalás és fejlesztés, forgatás-fotózás készül a saját terveik, ötleteik, rendezésük, hangfelvételük alapján. Munkáik felkerülnek a Me-Se-Kő you tube csatornánkra, amihez a vágást, szerkesztést is a fiatalok fogják elkészíteni. Online-offline egészséges egyensúly kialakításának a felvilágosító oktatásában is részt vesznek. Reklámszerkesztésbe is belekezdünk, amelyekről felvételek is készülnek, stylist csapatunk készíti a jelmezterveket. Csapatmunkát tanulnak és egymáshoz alkalmazkodást! Problémamegoldások során olyan készségeket mozgósítunk, amelyben a probléma nem probléma, hanem lehetőség a továbblendülésre! Így a belső elakadásainkat nyereséggé formáljuk! Történelmi médiautazást is teszünk, a többi pedig meglepetés!

 1. HÉT: Július 18.-22.: „A BŰVÖS-BOLT MŰVÉSZ BIRODALMA”

(óvi-suli) Tábornyitó és témavezető dalunk:Pierrot: A bűvös-bolt

Ezen a birodalmi héten olyan különleges művészeti alkotásokat fogunk készíteni a gyerekekkel, amiből a tábor végén „Bűvös-Boltot” alakítunk színes kirakatot készítve. Ezekről profi fotók is készülnek úgy, hogy mindenki egy fantázia téma szerint kell majd az alkotásaiból berendezze a saját kirakatát a természetes kerti környezetben! A háttér egy „elvarázsolt” tűzfal lesz, amiről egy történetet is alkotunk vagy verset írunk! A technikai megvalósításban nem lesz megkötés, szabad fantáziával alkothatnak a művészek: „Mindent szabad és semmi sem muszáj birodalmi rendben!” Természetes tárgyakkal, szemeteknek titulált eszközökből is montázsolunk! Közben a zenei aláfestést és a saját éjszakai álmaikat is beépítjük a folyamatokba. Olyan művészeti és alkotó tábor ez, ahol nem a technika emelkedik ki az oktatásban, hanem az egyéni fantázia és megálmodott kreativitásba helyezzük a technikát és az eszközöket! A természetben pedig felfedezzük a természet erejéből létrejövő különlegességeket, azokat papírra vetjük! Bűvös-boltunk hamarosan megnyílik, online közvetítés is lesz!

 1. HÉT: Július 25.-29.: „HOLNAP- MIGNONOK TESÓBIRODALMA”

Tábornyitó és témavezető dalunk: Pierrot: Holnap

Ez lesz az a birodalmi hét, ahova a testvérek vagy unokatestvérek együtt is jöhetnek. Persze ha épp útban van vagy nincs tesó, esetleg  „túl korán vagy túl későn született a tesó”, akkor érkezhet a „póttesó, szomszédtesó, ikertesó, pancsitesó, fogadott-tesó, osztálytesó is”. Ezen a héten olyan testvéries birodalomba tévedünk, amelynek a birodalmi rendjét, szokásait, határait, pofonjait, megoldásait, levélírásait, titkait, holnapjait, határait, párna csatáit” a Holnap-Mignonok fogják bemutatni. Minden „testvért” bevezetünk a tesó-titkokba és olyan módszereket, segítő eljárásokat tanítunk, amellyel a háborúból béke lesz. Közben birodalmi vándorlásainkban  „holnap tervezést” végzünk, „határokat” megismertetünk, meglepetéseket tervezünk és a gyakorlatban tesós feladatokat ki is próbálunk. Tesó-emlékkönyv is készül, hogy majd nagyszülőként az unokáiknak is megmutathassák! Igazi „tesós” kalandban lesz részük, és meglepetésekben!

ME-SE-KŐ KALANDTÁBOROKRÓL

praktikus és fontos részletek:

 

Kérjük jelentkezés előtt szánjon egy kis időt és figyelmesen olvassa el a tábori információkat! Utána a kitöltött jelentkezési lapot küldje el a következő e-mail címre: mskiroda@gmail.com Kamondi Zsuzsannának. Visszajelzünk e-mailen!

 

TÁBORI BEHÍVÓ:

A Me-Se-Kő (Mentálhigiénés Segítő Központ és Alapítvány) szeretettel várja az óvodás és általános iskolás gyerekeket a 2016-os nyári kis létszámú táboraiba! Mi már elkezdtük az előkészületeket és a szervezéseket! Sajnos tavaly sokan lemaradtak a táborainkról, mert későn jelentkeztek, így mindenkit arra bátorítunk, hogy idén időben jelentkezzenek. A jelentkezést a kitöltött regisztrációs papír elküldésével és az előleg befizetésével lehet megtenni.

KIEMELT MENTÁLHIGIÉNÉS(LELKI EGÉSZSÉGET SEGÍTŐ) PREVENTÍV TERÜLET:

Minden évben „elrejtünk” a táborainkban valamilyen mentálhigiénés tematikát is, ami végigkíséri az összes tábort. Ezáltal a gyerekek olyan egyedi élményekkel távoznak, ami a boldogság megélését és az önelfogadást egyénileg is megélik. Idén kiemelt helyen kezeljük:

 1. Érzelmi intelligencia és alkotó művészetek
 2. A családon belüli elárvultság érzéseit és a „közösségekben” megélt izolációt
 3. A „régi korok” értékeinek felelevenítését

TÁBORI BIRODALMI VEZETŐK:

A táborban óvodai-, iskolai- és fejlesztőpedagógusok, szakemberek, mentálhigiénés szakemberek, terapeuták, oktatók, pszichológusok, élmény- és kalandtrénerek dolgoznak. Az ő munkájukat a központ önkéntes tinédzserek és pedagógiai képzésben lévő fiatalok segítik.

BIRODALMI HÉT TARTALMA:

 • minden táborban két programszervezést vállalunk, amivel a tábori témát mélyítjük el
 • minden táborban igénybe vesszük a környékbeli játszótereket, sportpályákat és intézményi tornatermet is bérlünk
 • minden táborban napi 4x-i étkezésben, bő folyadék kínálásban, gyümölcsök és zöldségek fogyasztásában van részük a birodalmi jelentkezőknek
 • minden táborban fotókkal dokumentálunk mindent
 • minden táborban van kézműves alkotás, kreatív fantáziatevékenység, egyéni figyelem és segítségnyújtás, sok beszélgetés, interaktív személyiségfejlesztő játékok, mozgásra serkentő tevékenységek, sikerélmény biztosítás és lehetőség arra, hogy a gyerekek team-ben hozzanak döntéseket, javaslatokat tegyenek és saját közösségi munkával értékeket teremtsenek.
 • minden táborban „Kamondi Zsuzsanna Birodalmi Főnök” megismerteti a gyerekekkel az „ötujjas házirendi szabályzatunkat”, amelynek a betartása minden gyerektől kötelező. Probléma esetén kérjük a szülői segítséget, de ilyen még soha nem fordult elő.
 • minden táborban „Polus Enikő Birodalmi Alapító” nyitja meg a táborozást, ahol a közösségépítő és speciális tréningjátékkal csapatot alakítunk és érzelmi intelligencia fejlesztést végzünk
 • minden tábor végén birodalmi meglepi emlékajándékokkal és „birodalmi megbízással” távoznak a gyerekek

TÁBORI NYITVA TARTÁS, HELYSZÍN, PARKOLÁS, BIZTONSÁG, ÁRAK:

 

 • Nyitva tartás: minden nap 8h-tól 16h-ig
 • amennyiben további gyermekfelügyeletre lenne szüksége, azt kérjük, előre jelezze és gyermekfelügyeleti díjjal megoldjuk
 • a központi helyünk egy családi házas övezetben elhelyezkedő családi ikerház. Bár sokat jövünk-megyünk az egy hét alatt, de az érkezés és távozásnál kérjük, figyeljenek arra, hogy a szomszédainkat ne zavarjuk. PARKOLÁS: Telekes utcában vagy az Oltvány árokban az ingatlanunkkal szemben lévő oldalon!!! Erre figyelmeztessék azokat is, akik a gyermeket hozzák vagy viszik. Köszönjük, hogy erre kiemelten figyelnek majd.
 • Csengő és biztonság: nem a molinó hirdetése mellett van, hanem az ellenkező irányban, a kerítés másik végén, két lépcsőfok után a Me-Se-Kő csengőt kell megnyomnia. Az épületben és a kertben idegenek nem tartózkodhatnak, így csak bejelentkezéssel tudunk bárkit fogadni előre megbeszélt időpontban! A programokon a gyermekek biztonsága a legfontosabb, így bármilyen körülmény átalakítja a hetet, akkor vezetői engedéllyel módosítunk az útvonalon vagy programon! Kérjük szíves megértését a gyermekek érdekében!
 • Árak: minden tábor egységesen 30.000ft/hét

           „0.” heti tábor: 20.000ft/3 nap

Kedvezmények: Egy tábornál gyerekenként „egy” kedvezményt tudunk biztosítani a kis létszám miatt!

 1. Testvérkedvezmény 1.000ft/tábor
 2. Akik egész évben igénybe vették a szolgáltatásainkat: 1000ft/tábor

A regisztrációt követően Kamondi Zsuzsannától kapni fog egy válaszlevelet, amelyben talál egy házirendi szabályzatot. Utána az előleget befizetni személyesen a központban is lehet vagy átutalással a következő bankszámlaszámra:

Számlaszám:
MKB Bank
Me-Se-Kő Kft.
10300002-10558558-49020017

Közleménybe: Gyermek neve + lakcíme + tábor sorszáma (pl. 5.)

Előleg befizetése: 20.000ft, ezzel foglaljuk le a helyet

Hátralék befizetése: Június első hétvégéig

JELENTKEZÉS:

Birodalmi Főnök: Kamondi Zsuzsanna ( vezető helyettes, szakmai koordinátor) 06-20-582-15-59, mskiroda@gmail.com

Birodalmi Alapító: Polus Enikő (ügyvezető, szakmai vezető) 06-30-218-44-45

Menete:

 1. Birodalmi vezető helyettesnél bejelentkezni a kitöltött regisztrációs lap elküldésével, amelyre személyesen választ kap házirendi szabályzattal.
  Kamondi Zsuzsanna 06-20-582-15-59 mskiroda@gmail.com
 2. A gyermek birodalmi életének az előleg díjbefizetésével
 3. Június első hetéig pedig a hátralék díj befizetésével
 4. Tábor előtt két héttel mindenki részletes információt kap e-mailen a táborról!

Köszönjük, hogy időt szánt arra, hogy megismerje a munkánkat! Amennyiben kérdése adódna, kérjük e-mailen keressen bennünket! A Me-Se-Kő facebook oldalán követheti a munkánk egy részét, forduljon hozzánk bizalommal!

Búcsúzunk, reméljük még találkozunk!

Polus Enikő és Kamondi Zsuzsanna

 • ME-Se-Kö Alapítvány
 • mentálhigiénés szakember

Polus Enikő

A Me-Se-Kö Mentálhigiénés Segítő Központ és MESEKŐ Alapítvány alapítója, ügyvezetője - ezek mellett elsősorban három gyermekem édesanyja.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.