Gyümölcsös pulykamell curry
4 adag
- 1 ek. ghí (jászvaj)
- 1 nagy fej hagyma
- 1/2 felkarikázott póréhagyma
- 60 dkg vékony csíkokra vágott pulykamell filé
- 1 aprított sárgarépa
- 1/2 hámozott, kimagozott patisszon
- 1 felkockázott paradicsom
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. kurkuma
- 1 tk. őrölt római kömény
- 1 tk. őrölt koriander
- 2 csipet cayenne bors
- 2 babérlevél
- 3-4 dkg aszalt áfonya (mazsola is lehet)
- frissen őrölt fekete bors
- só
- 1,5 dl víz
- 1 felkockázott cukkini
- 1 dl sűrű kókusztej
A ghín megdinszteljük a hagymát, és a póréhagymát. Hozzáadjuk a pulyka csíkokat és néhány percig együtt pirítjuk. Mikor a hús már minden oldalon kifehéredett, beletesszük a répát, a patisszont, a paradicsomot, az összes fűszert, az áfonyát, a sót és a vizet. Felforraljuk, és lefedve pároljuk kb. 15 percig. Hozzáadjuk a cukkinit és a kókusztejet, visszatesszük a fedőt, és további 10 percig főzzük. Minden tányérra szedünk egy adagot, a tetejére tesszük a nektarin szeleteket és megszórjuk a zöldhagymával. Forrón tálaljuk.
Mezei Elmira receptje.
http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu/