Habkönnyű szilvafelfújt

Habkönnyű szilvafelfújt

Habkönnyű szilvafelfújt

  • Habkönnyű szilvafelfújt75 dkg szilva
  • 2 ek. kókuszcukor vagy egyéb paleo édesítő
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • A tojáshabhoz:
  • 4 tojás
  • 5 dkg xylit vagy eritrit
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 1/2 citrom reszelt héja

A szilvát kimagozzuk, darabokra vágjuk, és egy tűzálló tál aljára terítjük. Megszórjuk 2 kanál kókuszcukorral vagy egyéb választott édesítővel, és a fahéjjal.
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük az 5 dkg xylittel, és amikor már kifehéredett és jól megnőtt a térfogata, akkor belekeverjük a mandulát és a citromhéjat. Kanalanként óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot, és az egészet a szilva tetejére terítjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk.

Mezei Elmira receptje.
http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu/

  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.