Rizspuding fahéjjal

Rizspuding fahéjjal

Rizspuding fahéjjal

Elkészítés módja

A tejet felforraljuk majd hozzáadjuk a rizst a cukrot és a csipet sót. Azért basmati rizst használunk, mert annak lassabb a felszívódása, mint a kerek szemű rizsnek, ezért egészségesebb. Puhára főzzük, aztán a tojások sárgáját is hozzáadjuk és gyorsan elkeverjük, nehogy kicsapódjon a tojássárga. Kis tálkákba tesszük és 180 C fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Fahéjjal tálaljuk.

Rizspuding fahéjjalBevásárlólista/hozzávalók

  • 1,5 liter tej
  • 1 bögre basmati rizs (2,5 dl)
  • 3 tojássárga
  • 8 evőkanál nyírfacukor
  • csipetnyi só
  • őrölt fahéj
  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.