Szezámmagos kelt croissant

Szezámmagos kelt croissant

Szezámmagos kelt croissant

Elkészítés módja

A lisztet kimérjük, majd elkészítjük a kovászt. Az élesztőt egy kis langyos tejben felfuttatjuk a fruktózzal és annyi liszttel, hogy méz sűrűségű legyen. Majd az összes hozzávalóval együtt, lágyabb kelt tésztát gyúrunk. Legalább egy órát pihentetjük, majd két egyenlő részre osztjuk és hosszában kinyújtjuk. A csíkokat háromszögekre vágjuk, feltekerjük a szélesebb felénél, megkenjük a tojássárgával és meghintjük szezámmaggal. 20 percet pihentetjük, majd 180 C fokon készre sütjük. Sajtkrémmel, ruccolával és paradicsommal tálaljuk.

Szezámmagos kelt croissantBevásárlólista/hozzávalók

  • 50 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék
  • 3 teáskanál só
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál fruktóz
  • 2 dl langyos víz
  • 2 dl langyos tej
  • 6 dkg vaj
  • a tetejére
  • 1 tojássárga
  • szezámmag
  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.