Szezámmagos kelt croissant
Elkészítés módja
A lisztet kimérjük, majd elkészítjük a kovászt. Az élesztőt egy kis langyos tejben felfuttatjuk a fruktózzal és annyi liszttel, hogy méz sűrűségű legyen. Majd az összes hozzávalóval együtt, lágyabb kelt tésztát gyúrunk. Legalább egy órát pihentetjük, majd két egyenlő részre osztjuk és hosszában kinyújtjuk. A csíkokat háromszögekre vágjuk, feltekerjük a szélesebb felénél, megkenjük a tojássárgával és meghintjük szezámmaggal. 20 percet pihentetjük, majd 180 C fokon készre sütjük. Sajtkrémmel, ruccolával és paradicsommal tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
- 50 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék
- 3 teáskanál só
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál fruktóz
- 2 dl langyos víz
- 2 dl langyos tej
- 6 dkg vaj
- a tetejére
- 1 tojássárga
- szezámmag