Palacsinta ricottával mandulalisztből
Az elkészítés módja
A ricottát a tojásokkal és a nyírfacukorral keverjük habosra, tegyük bele a vanília kikapart belsejét, a sót a citrom reszelt héját és végül a tejet. A mandulalisztet és a sütőport keverjük össze, majd tegyük a tojásos masszához. Forrósítsunk fel egy palacsintasütőt, majd olvasszunk fel benne egy kis darabka vajat, majd a palacsinta tésztából tegyünk egy merőkanálnyit, úgy hogy vastagabb palacsintát kapjunk. Pár percig sütjük, majd megfordítjuk és kész. Melegen friss gyümölcsökkel és porcukorral tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
- 2 tojás
- 4 evőkanál nyírfacukor
- 12 dkg mandulaliszt
- 15 dkg ricotta
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 rúd vanília
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tej
- vaj a sütéshez
- a tálaláshoz friss gyümölcsök
- fruktózból porcukor