Palacsinta ricottával mandulalisztből

Palacsinta ricottával mandulalisztből

Palacsinta ricottával mandulalisztből

Az elkészítés módja

A ricottát a tojásokkal és a nyírfacukorral keverjük habosra, tegyük bele a vanília kikapart belsejét, a sót a citrom reszelt héját és végül a tejet. A mandulalisztet és a sütőport keverjük össze, majd tegyük a tojásos masszához. Forrósítsunk fel egy palacsintasütőt, majd olvasszunk fel benne egy kis darabka vajat, majd a palacsinta tésztából tegyünk egy merőkanálnyit, úgy hogy vastagabb palacsintát kapjunk. Pár percig sütjük, majd megfordítjuk és kész. Melegen friss gyümölcsökkel és porcukorral tálaljuk.

Palacsinta ricottával mandulalisztből

Bevásárlólista/hozzávalók

  • 2 tojás
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 12 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg ricotta
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tej
  • vaj a sütéshez
  • a tálaláshoz friss gyümölcsök
  • fruktózból porcukor
  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.