Olasz tésztasaláta
Az elkészítés módja
Kifőzzük a tésztát sós vízben kicsit roppanósra, majd leszűrjük.
Közben felszeleteljük a hozzávalókat és egy nagy tálban a kihűlt tésztával összekeverjük. Nagyon fontos, hogy az aszalt paradicsomnak a levét is felhasználjuk. A friss fűszereket is rádobjuk. A végén sózzuk, borsozzuk és egy kis fehérborecettel meglocsoljuk
Bevásárlólista/hozzávalók
- 1 doboz madársaláta
- 1 doboz rucola saláta
- 1 csomag szénhidrátcsökkentett orsó tészta (lehet durumliszből készült is)
- 1 üveg olajos aszalt paradicsom a levével együtt
- 1 -1 kis üveg fekete és zöld olívabogyó
- 15 dkg szárított sonka (prosciutto vagy serrano)
- 2 csomag mini mozarella
- 20 dkg koktél paradicsom
- Friss metélőhagyma és bazsalikom
- Só, bors, fehérborecet