Mascarponés spenótkrémleves
Az elkészítés módja
A vajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, majd hozzátesszük a bébi spenótot. Megfonnyasztjuk a spenótot, aztán felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Közben a kenyér belsejét kis kockákra vágjuk és az olívaolajon 1 gerezd fokhagymát kicsit megpirítunk. A fokhagymát kivesszük az olívaolajból, aztán a kenyérkockákat megpirítjuk rajta. A kenyérkockákat a levesbe tesszük és összeturmixoljuk, majd a mascarponét is hozzáadjuk. Ha kell utánízesítjük. Parmezánforgáccsal és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
- 50 dkg bébi spenót
- 2 evőkanál vaj
- 10 dkg mascarpone
- 1 húsleveskocka
- só, bors
- 3+1 gerezd fokhagyma
- 3 szelet szénhidrát-csökkentett kenyér
- olívaolaj
- parmezán
- a tálaláshoz fokhagymás pirítós szénhidrát-csökkentett kenyérből