Mascarpones citromkrém

Mascarpones citromkrém

Mascarpones citromkrém

Az elkészítés módja

Mascarpones citromkrémA tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét héját a vajat és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C fokon megsütjük kb. 20 perc alatt.

Elkészítjük a citromhabot. A tojássárgát kikeverjük a nyírfacukorral, a citrom levét és héját a vaníliarúd kikapart belsejével felmelegítjük, majd a lapzselatint amit előre beáztattunk hozzákeverjük. A mascarponéhoz adjuk a tojásos citromos keveréket. Végül a tejszínt habbá verjük és a mascarponés krémhez keverjük.

A piskótát desszertgyűrűkkel kiszúrjuk, meglocsoljuk a limoncellóval, majd a mascarpones citromkrémet rákanalazzuk. Betesszük a hűtőbe egy pár órára.

Végül a szederből egy kis nyírfacukorral vagy mézzel mártást készítünk és a citromkrém tetejére csorgatjuk. Poharas desszertként is elkészíthetjük, ugyanígy rétegezve.

Bevásárlólista/hozzávalók

  • a tésztához
  • 4 tojás
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg szénhidrát-csökkentett liszt vagy mandulaliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom leve héja

A citromkrémhez

  • 3 lapzselatin
  • 3 tojássárga
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 37,5 dkg mascarpone
  • 1-2 citrom leve héja ízlés szerint
  • vanília rúd
  • 3 dl tejszín
  • Szeder
  • Nyírfacukor vagy méz
  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.