Mascarpones citromkrém
Az elkészítés módja
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét héját a vajat és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C fokon megsütjük kb. 20 perc alatt.
Elkészítjük a citromhabot. A tojássárgát kikeverjük a nyírfacukorral, a citrom levét és héját a vaníliarúd kikapart belsejével felmelegítjük, majd a lapzselatint amit előre beáztattunk hozzákeverjük. A mascarponéhoz adjuk a tojásos citromos keveréket. Végül a tejszínt habbá verjük és a mascarponés krémhez keverjük.
A piskótát desszertgyűrűkkel kiszúrjuk, meglocsoljuk a limoncellóval, majd a mascarpones citromkrémet rákanalazzuk. Betesszük a hűtőbe egy pár órára.
Végül a szederből egy kis nyírfacukorral vagy mézzel mártást készítünk és a citromkrém tetejére csorgatjuk. Poharas desszertként is elkészíthetjük, ugyanígy rétegezve.
Bevásárlólista/hozzávalók
- a tésztához
- 4 tojás
- 12 dkg nyírfacukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg szénhidrát-csökkentett liszt vagy mandulaliszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom leve héja
A citromkrémhez
- 3 lapzselatin
- 3 tojássárga
- 12 dkg nyírfacukor
- 37,5 dkg mascarpone
- 1-2 citrom leve héja ízlés szerint
- vanília rúd
- 3 dl tejszín
- Szeder
- Nyírfacukor vagy méz