Őszi pohárkrém fahéjjal és almával
A pohárkrémek elkészítése nem igényel komolyabb előképzettséget, nagyszerűségük ugyanis az egyszerűségükben rejlik.
Ezúttal egy olyan őszi pohárkrém finomsággal ismertet meg bennünket a manoprogram.hu, melyet gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk: az eredmény egy lenyűgözően finom és látványos desszert lesz.
Pohárkrém készül
A pohárkrémek alapját általában valamilyen gyorsan elkészíthető vajas tészta adja, de ha nagyon sietünk, apróra tört zabos kekszet, vagy cookie-t is használhatunk.
Ehhez a változathoz érdemes a téli hangulatot idéző mézeskalácsot elkészíteni:
- 12,5 dkg vaj
- 20 dkg méz
- 45 dkg liszt
- 1-2 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 1/2 csomag mézeskalács fűszer
- 1 db tojás
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A mézet, vajat, fűszereket felmelegítjük, majd a cukorral kikevert tojással együtt a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alapos keverés után puha tésztát kapunk. Tekintve, hogy nem látványos mézeskalács figurákat szeretnénk készíteni, elegendő apró golyókat gyúrni, majd cookie formájú sütikké lapítani. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Közben elkészíthetjük a mézes-fahéjas almaszószt:
- 4 db alma
- 2 evőkanál méz
- 1 tk fahéj
Az almaszósz és a mindent vivő krém elkészítéséhez kattints a manoprogram.hu cikkére, és lepd meg a családodat ezzel az isteni finomsággal!
Fotó: manoprogram.hu