Toszkán paradicsomleves
Elkészítés módja
Az olívaolajon megpirítjuk a lehéjazott, kockára vágott kenyeret, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. Felengedjük a paradicsomlével és a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk. Amikor felforrt a levesünk és a kenyér megszívta magát, akkor összeturmixoljuk. A tejszínt és az apróra vágott bazsalikomot hozzáadjuk és végül a reszelt parmezánt. Összeforraljuk és kész is a gyors és egészséges zöldséglevesünk.
Bevásárlólista/Hozzávalók
- 2 szelet kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- 1 l paszírozott paradicsom, vagy passatta
- 1 csokor friss bazsalikom
- 5 dkg pecorino sajt vagy parmezán
- 1l zöldségleves
- 2 dl tejszín