Zabpelyhes kókuszos gyümölcskenyér

Zabpelyhes kókuszos gyümölcskenyér

Zabpelyhes kókuszos gyümölcskenyér

Elkészítés módja

A zabpelyhet beáztatjuk a tejben, pár percig állni hagyjuk. Közben a szárazanyagokat kimérjük, majd a tejes zabpelyhet a tojást és a mézet is hozzáadjuk. Hosszúkás kenyérsütő formába öntjük, amit előre kivajaztunk. 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kiváló reggeli egy kis dzsemmel és vajjal. Esetleg meg is piríthatjuk a kenyérszeleteket.

Zabpelyhes kókuszos gyümölcskenyér

Bevásárlólista/hozzávalók

  • 5 dkg zabpehely
  • 3 dl tej
  • 20 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • 1,5 dkg sütőpor
  • csipet fahéj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg aszalt meggy vagy bármilyen aszalt gyümölcs
  • 1 tojás
  • 1 dl méz vagy 10 dkg nyírfacukor
  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.