Zabpelyhes kókuszos gyümölcskenyér
Elkészítés módja
A zabpelyhet beáztatjuk a tejben, pár percig állni hagyjuk. Közben a szárazanyagokat kimérjük, majd a tejes zabpelyhet a tojást és a mézet is hozzáadjuk. Hosszúkás kenyérsütő formába öntjük, amit előre kivajaztunk. 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kiváló reggeli egy kis dzsemmel és vajjal. Esetleg meg is piríthatjuk a kenyérszeleteket.
Bevásárlólista/hozzávalók
- 5 dkg zabpehely
- 3 dl tej
- 20 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
- 1,5 dkg sütőpor
- csipet fahéj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg aszalt meggy vagy bármilyen aszalt gyümölcs
- 1 tojás
- 1 dl méz vagy 10 dkg nyírfacukor