Öt sütemény, ami idén sem maradhat ki az ünnepi menüből
Most, hogy csak hét nap választ el karácsonytól, gondoltam, hogy ideje lenne lassan írni arról, hogy melyek azok a sütemények, édességek, amelyek a legtöbb ember számára a karácsonyt jelentik. Remélem, hogy még éppen időben adok tippeket, s még nagymamát, anyukát rá lehet arra venni, hogy készítse el a kedvetekért! Jómagam is nagyon szeretem a házi süteményeket, nekem is csak ezekkel együtt teljes a karácsony.
A bejgli olyan kiegészítője a karácsonynak, mint a téli szettnek a sál, sapka. Enélkül szerintem nem is igazi a karácsony. Mindannyian hozzászoktunk már a diós, mákos bejglihez, ám kevés embertől hallottam, hogy meggyes-mákos bejglit készítenének. Pedig szerintem érdemes lenne kipróbálni. A “megszokottnak” mondható bejgli, felturbózva.
Nekem a személyes kedvencem a zserbó. Nagymamám kiváló zserbókat készít mind a mai napig. Hihetetlenül szeretem őket! Valamiért nekem ez a karácsony egyik velejárója! Megkérdeztem pár ismerősömet, és amikor a karácsonyi süteményeknél eljutottunk a zserbóig, felcsillant a szemük. 🙂
A másik kihagyhatatlan sütemény az a kókuszos sütemény. Könnyű az elkészítése, mégis finom, és szerintem nagyon szép esztétikailag is. Frissen az egyik legjobb sütemény!
A sorban következő az a mézes tészta egy könnyed, finom sütemény. A töltött káposzta után is nyugodtan megehetünk egy párat belőle, nem fogja elcsapni a hasunkat. A méznek és a finom krémeknek köszönhetően nagyon télies és karácsonyi hangulata van.
És az utolsó, és egyben ugyancsak kihagyhatatlan, a fahéjas csiga. A fahéj sokunknak a karácsonyt juttatja az eszünkbe. 🙂 Nem mondanám azt, hogy az egyik legkönnyebben emészthető sütemény, ám még mindig nem olyan krémes, mint mondjuk a vargabéles. Nagyon finom melegen és mikróban újramelegítve egyaránt. Be lehet vinni a TV elé is, ha a család közösen nézne filmeket.
A teljes cikk a Hoppipolla blogon olvasható, a folytatásért kattints IDE.