Áfonyás muffin
Elkészítés módja
A puha vajat a nyírfacukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat a csipet sót a tejszínt és a reszelt citromhéjat. A liszttel elkeverjük a sütőport és azt is hozzáadjuk, végül az áfonyából 10 dkg-ot. Muffin formákba kanalazzuk, majd a tetejére tesszük a crumblet. A crumblehoz a mandulalisztet a szénhidrátcsökkentett lisztet és a nyírfacukrot elkeverjük és a vajjal elmorzsoljuk. A muffin tetejére szórjuk és a maradék áfonyákat is a tetejére tesszük. 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
- 12,5 dkg nyírfacukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 30 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 12,5 dkg vaj
- 15 dkg áfonya
- crumble a tetejére
- 2,5 dkg vaj
- 2,5 dkg nyírfacukor
- 2,5 dkg mandulaliszt
- 2,5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt