Áfonyás muffin

Áfonyás muffin

Áfonyás muffin

Elkészítés módja

A puha vajat a nyírfacukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat a csipet sót a tejszínt és a reszelt citromhéjat. A liszttel elkeverjük a sütőport és azt is hozzáadjuk, végül az áfonyából 10 dkg-ot. Muffin formákba kanalazzuk, majd a tetejére tesszük a crumblet. A crumblehoz a mandulalisztet a szénhidrátcsökkentett lisztet és a nyírfacukrot elkeverjük és a vajjal elmorzsoljuk. A muffin tetejére szórjuk és a maradék áfonyákat is a tetejére tesszük. 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Áfonyás muffin

Bevásárlólista/hozzávalók

  • 12,5 dkg nyírfacukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 30 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 12,5 dkg vaj
  • 15 dkg áfonya
  • crumble a tetejére
  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg nyírfacukor
  • 2,5 dkg mandulaliszt
  • 2,5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.