Angol mazsolás zsemle
Elkészítés módja
A liszthez hozzáadjuk a nyírfacukrot a sót a fruktózt és a szárított élesztőt, majd jöhet a tojás a langyos tej végül a puha vaj és a mazsola. Habos lágy tésztává gyúrjuk, amit egy óráig pihentetünk. Ha megkelt a tésztánk, 14 egyenlő részre vágjuk és zsemléket formázunk belőlük úgy, hogy kívülről befelé formázzuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a felvert tojással. 180 C fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. Még forrón rákenjük a víz, tej és fruktóz felmelegített keverékét, amitől gyönyörű fényesek lesznek a zsemléink. Reggelire, uzsonnára kiváló finomság.
Bevásárlólista/hozzávalók
- 50 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
- 1 csipet só
- 7 dkg nyírfacukor
- 1 teáskanál fruktóz
- 1 cs szárított élesztő
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 3-3,5 dl langyos tej
- a tetejére
- 1 tojás
- 3 evőkanál fruktóz és
- 2-2 evőkanál tej és víz keveréke