Angol mazsolás zsemle

Angol mazsolás zsemle

Angol mazsolás zsemle

Elkészítés módja

A liszthez hozzáadjuk a nyírfacukrot a sót a fruktózt és a szárított élesztőt, majd jöhet a tojás a langyos tej végül a puha vaj és a mazsola. Habos lágy tésztává gyúrjuk, amit egy óráig pihentetünk. Ha megkelt a tésztánk, 14 egyenlő részre vágjuk és zsemléket formázunk belőlük úgy, hogy kívülről befelé formázzuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a felvert tojással. 180 C fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. Még forrón rákenjük a víz, tej és fruktóz felmelegített keverékét, amitől gyönyörű fényesek lesznek a zsemléink. Reggelire, uzsonnára kiváló finomság.

Angol mazsolás zsemle

Bevásárlólista/hozzávalók

  • 50 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • 1 csipet só
  • 7 dkg nyírfacukor
  • 1 teáskanál fruktóz
  • 1 cs szárított élesztő
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3-3,5 dl langyos tej
  • a tetejére
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál fruktóz és
  • 2-2 evőkanál tej és víz keveréke
  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.