Brokkolikrémleves
Elkészítés módja
Az olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta, aztán jöhet a megmosott rózsáira szedett brokkoli. Megpároljuk egy kicsit, majd felengedjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a brokkoli megpuhult, pár darabot félreteszünk a többit botmixerrel pürésítjük. A tejszínt elkeverjük a tojássárgával és hozzáadjuk a leveshez. Ekkor már nem szabad felforralni, nehogy a tojás kicsapódjon. A félretett brokkolirózsákkal és pecorinosajttal tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
- 50 dkg brokkoli
- olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió
- 1 l zöldséglalplé vagy zöldségleveskocka
- 2 dl tejszín
- 1 tojássárga
- 5 dkg pecorino sajt