Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves

Elkészítés módja

Az olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta, aztán jöhet a megmosott rózsáira szedett brokkoli. Megpároljuk egy kicsit, majd felengedjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a brokkoli megpuhult, pár darabot félreteszünk a többit botmixerrel pürésítjük. A tejszínt elkeverjük a tojássárgával és hozzáadjuk a leveshez. Ekkor már nem szabad felforralni, nehogy a tojás kicsapódjon. A félretett brokkolirózsákkal és pecorinosajttal tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalókBrokkolikrémleves

  • 50 dkg brokkoli
  • olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 l zöldséglalplé vagy zöldségleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojássárga
  • 5 dkg pecorino sajt
  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.