Csokoládé felfújt
Az elkészítés módja
Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Közben a tojásokat a nyírfacukorral fehéredésig verjük, majd összevegyítjük az olvasztott csokoládés vajjal. A mandulalisztet a szénhidrátcsökkentett lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük és végül óvatosan hozzáforgatjuk a csokis masszához. Kivajazott desszertgyűrűkbe vagy felfújtas tálkákba kanalazzuk és 200 C fokos sütőben mérettől függően 8-12 perc alatt megsütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
- 10 dkg cukormentes 70 %-os étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 5 dkg nyírfacukor
- 1 dkg kakaópor
- 3 g sütőpor
- 2,5 dkg mandulaliszt
- 2,5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt