Kovászos írós bagette

Kovászos írós bagette

Kovászos írós bagette

Elkészítés módja

A kovászhoz a hozzávalókat összekeverjük, letakarjuk konyharuhával és egy éjszakán át meleg helyen pihentetjük. Másnap már használhatjuk is. A szénhidrátcsökkentett liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt a kovászt, és a többi hozzávalót. Összegyúrjuk és 1 órát pihentetjük. A kovász segítségével még ízletesebb és hosszabban eltartható kenyeret kapunk. Három egyenlő részre osztjuk, amikből hosszú bagetteket formázunk. 20 percet pihentetjük, bevágjuk pengével hosszanti irányban többször és 200 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Kovászos írós bagette

A kovászhoz használat után hozzáadunk 10 dkg lisztet és 2 dl vizet, majd a hűtőbe tesszük, egy jól zárható dobozba. Így bármikor tudunk a kovásszal kenyeret sütni. A kovászt amikor kivesszük a hűtőből, nem tudjuk azonnal felhasználni, meg kell várni míg szobahőmérsékletű lesz.

Bevásárlólista/hozzávalók

  • 50 dkg szénhidrátcsökentett liszt
  • 3 teáskanál só
  • 10 dkg kovász
  • 2 dkg élesztő
  • 4-5 dl író
  • 4 dkg vaj
  • a kovászhoz
  • 30 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kévéskanál méz
  • 3-3,5 dl langyos víz

 

  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.