Epres csokoládé mousse torta

Epres csokoládé mousse torta

Epres csokoládé mousse torta

Epres csokoládé mousse torta8 szelethez:

  • 20 dkg magas kakaó tartalmú étcsokoládé
  • 1,5 dl kókusztej
  • 12 dkg puha ghí
  • 10 dkg eritrit
  • 1 ek. csicsóka szirup
  • 6 db szalmonella ellen kezelt tojás
  • 12 dkg hámozott, őrölt mandula (nem olajtalanított liszt!)
  • friss eper a tálaláshoz

A sütőt melegítsük elő 160-170 fokra (sütője válogatja). Béleljünk ki sütőpapírral egy kerek tortaformát. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét a kókusztejjel. Keverjük ki a ghít az eritrittel, a csicsóka sziruppal és a tojások sárgájával. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét. A sárgájához adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverjük bele a mandulát. Több részletben, óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérje habot. Öntsük a tortaformába és süssük kb. 25 percig. Akkor jó, ha a közepe még lágy.

Mezei Elmira receptje.
http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu/

  • Felelős Szülők Iskolája

Felelős Szülők Iskolája

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő aktív szakmai és civil közösség, mely keretén belül az ideális gyermeknevelésre, az „elég jól” működő családra és a felelős szülői attitűdre keressük a válaszokat.

Tovább

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.