Epres csokoládé mousse torta
8 szelethez:
- 20 dkg magas kakaó tartalmú étcsokoládé
- 1,5 dl kókusztej
- 12 dkg puha ghí
- 10 dkg eritrit
- 1 ek. csicsóka szirup
- 6 db szalmonella ellen kezelt tojás
- 12 dkg hámozott, őrölt mandula (nem olajtalanított liszt!)
- friss eper a tálaláshoz
A sütőt melegítsük elő 160-170 fokra (sütője válogatja). Béleljünk ki sütőpapírral egy kerek tortaformát. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét a kókusztejjel. Keverjük ki a ghít az eritrittel, a csicsóka sziruppal és a tojások sárgájával. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét. A sárgájához adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverjük bele a mandulát. Több részletben, óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérje habot. Öntsük a tortaformába és süssük kb. 25 percig. Akkor jó, ha a közepe még lágy.
Mezei Elmira receptje.
http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu/