Sütőtök leves csípős kolbásszal
- 3 ek. olíva olaj vagy egyéb zsiradék
- 1 nagy fej lilahagyma, apróra vágva
- 4 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 60 dkg sütőtök (tisztított súly), apró kockákra vágva
- 15 dkg Csabai vagy egyéb kolbász, apró kockákra vágva (a héját húzzuk le)
- 1 púpozott tk. szárított zöld fűszer keverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, petrezselyem, menta)
- 3-4 tekerésnyi frissen őrölt bors
- 1 tk. fűszerpaprika (ízlés szerint csípős vagy édesnemes)
1,3 l víz - a tetejére egy csokor vágott petrezselyem vagy snidling
Minden alapanyagot a fentiek szerint készítsünk elő, mielőtt nekikezdünk a főzésnek. Az olíva olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a sütőtököt, a kolbászt, és a fűszereket. Kevergetve pirítsuk kb. 10 percig. Öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, takaréklángon 15 perc alatt főzzük készre. A zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu/