Sült körte póréhagymával
- 2 póréhagyma, karikára vágva
- 2 körte, vékonyan szeletelve
- 1 tk. vágott, friss tárkony levél
- 2 zsálya levél, apróra tépkedve
- 1 ek. libazsír, vagy 2 ek. olíva olaj (vagy egy kevés apróra vágott húsos szalonna)
- só, bors
A zsiradékon először mindkét felükön megsütjük a körteszeleteket, majd amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a felkarikázott póréhagymát, és szép lassan, kislángon addig pároljuk, amíg megpuhul. Sózzuk, borsozzuk, visszatesszük a körteszeleteket, és a sült csirke mellé tálaljuk.
Mezei Elmira receptje.
http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu/